Sygeplejerskerne varetager primært omsorgen for vores patienter med kroniske lidelser: Diabetes, KOL og hjerte kar sygdomme.
Endvidere tager de sig af al sårpleje, børneundersøgelser og børnevaccinationer, første graviditetsundersøgelse, rejsevaccinationer og sundhedsforebyggende konsultationer i forbindelse med udenlandsrejse.
Har du tid til kontrol af astma eller KOL, er det vigtigt at du medtager din inhalationsmedicin.
Har du eller dit barn tid til vaccination, er det vigtigt at du medbringer evt. vaccinationskort og ved udenlandsrejse, at du svare på spørgsmålene under rejsevaccination inden du kommer til den bestilte tid.
Fodvorter
I Lægehuset Lundby-Præstø behandler vi ikke længere vorter idet intensiv hjemmebehandling har vist sig at være lige så effektiv, og sygesikringen ikke yder betaling for nødvendige remedier.
Har du mistanke om at du har fodvorter tilbyder vi gerne en konsultation hos sygeplejerske eller laborant med henblik på at vurdere om det drejer sig om fodvorter.
Hvad er vorter? Fodvorter er en virusinfektion og ofte vil der kunne ses antydningen af en sort prik i midten af vorten. Den sorte prik skyldes blodsprængninger i vorten forårsaget af tryk ved at gå og stå på foden. Oftest sidder fodvorten på trædepuderne. Vorter kan optræde overalt på kroppen, men ses hyppigst på hænder og fødder og kan variere i størrelse fra 1 mm til over 1 cm.
Smitter vorter? Ja, fodvorter smitter. Specielt våd hud er modtagelig og man er ekstra udsat, hvis man samtidig har små sprækker på fødderne. Fodvorter smitter ikke gennem blod, men en blødende vorte vil smitte via de afstødte hudceller. Der er derfor stor risiko for at vorten vil brede sig. Skal man behandle eller skal man lade være? Fodvorter kan forsvinde af sig selv i løbet af 6 – 12 måneder, da kroppen selv danner antistoffer mod vorter. Man bør dog behandle vorter for at mindske eller undgå smitterisikoen. Man kan med fordel pensle vorten med klar neglelak for at forsegle den og derved undgå at smitte andre. Vortebehandling tager tid og man skal være opmærksom på, at det er en meget langsommelig behandling som kræver stor tålmodighed.
Hvordan kan man behandle vorter? Vi anbefaler at du henvender dig på apoteket med henblik på rådgivning om hvilket præparat der anbefales aktuelt.
Hvad med svømning? Børn med vorter burde kunne gå til svømning uden problemer, hvis de anvender specielle sokker eller plastre. Hvis barnet er i behandling for fodvorter plejer det ikke at være et problem.
Vejledning til urinundersøgelse
Hvornår skal du lave en urinundersøgelse?
Du skal kun lave en urinundersøgelse, hvis du oplever typiske symptomer som:
• Hyppig vandladning
• Sviende eller brændende fornemmelse ved vandladning
Sådan gør du:
1. Saml midtstråleurin:
• Begynd med at lade en lille smule urin løbe ud i toilettet først.
• Stop derefter og saml urinprøven op i et rent glas med skruelåg.
2. Opbevaring af urinprøven:
• Urinprøven kan opbevares i op til 4 timer ved stuetemperatur.
• Hvis du ikke kan aflevere prøven inden for 4 timer, kan den opbevares i køleskabet i op til 24 timer uden at påvirke resultatet.
Husk: Følg altid denne vejledning for at sikre, at prøven er korrekt og giver det mest nøjagtige resultat. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.