Praktisk information

Persondatapolitik: KLIK HER

Fodvorter

I Lægehuset Lundby-Præstø behandler vi ikke længere vorter idet intensiv hjemmebehandling har vist sig at være lige så effektiv, og sygesikringen ikke yder betaling for nødvendige remedier.

Har du mistanke om at du har fodvorter tilbyder vi gerne en konsultation hos sygeplejerske eller laborant med henblik på at vurdere om det drejer sig om fodvorter.

Hvad er vorter? Fodvorter er en virusinfektion og ofte vil der kunne ses antydningen af en sort prik i midten af vorten. Den sorte prik skyldes blodsprængninger i vorten forårsaget af tryk ved at gå og stå på foden. Oftest sidder fodvorten på trædepuderne. Vorter kan optræde overalt på kroppen, men ses hyppigst på hænder og fødder og kan variere i størrelse fra 1 mm til over 1 cm.

Smitter vorter? Ja, fodvorter smitter. Specielt våd hud er modtagelig og man er ekstra udsat, hvis man samtidig har små sprækker på fødderne. Fodvorter smitter ikke gennem blod, men en blødende vorte vil smitte via de afstødte hudceller. Der er derfor stor risiko for at vorten vil brede sig. Skal man behandle eller skal man lade være? Fodvorter kan forsvinde af sig selv i løbet af 6 – 12 måneder, da kroppen selv danner antistoffer mod vorter. Man bør dog behandle vorter for at mindske eller undgå smitterisikoen. Man kan med fordel pensle vorten med klar neglelak for at forsegle den og derved undgå at smitte andre. Vortebehandling tager tid og man skal være opmærksom på, at det er en meget langsommelig behandling som kræver stor tålmodighed.

Hvordan kan man behandle vorter? Vi anbefaler at du henvender dig på apoteket med henblik på rådgivning om hvilket præparat der anbefales aktuelt.

Hvad med svømning? Børn med vorter burde kunne gå til svømning uden problemer, hvis de anvender specielle sokker eller plastre. Hvis barnet er i behandling for fodvorter plejer det ikke at være et problem.


Kroniker-kontrol

Alle kronikerkontroller, hjerte, blodtryk, diabetes, KOL etc. er overgået til sygeplejerskerne fra 1/8-22. Lægen vil altid være indover og står inde for behandlingen.

Hvis du i forbindelse med kontrollerne har andet, du vil tale med lægen om, må du bestille en tid til dette hos lægen.


Pga af øget efterspørgelse og manglende afleveringer, må vi desværre se os nødsaget til at indføre depositum for vores blodtryksapparater fra 11/4-2023. Fremover vil det koste 500 kr. at låne et apparat. Depositummet vil blive returneret ved aflevering.